اطلاعیه مهم مدیر سایتهای دکتر رحمت سخنی
به اطلاع کلیه دوستداران و خوانندگان گرامی میرساند که از امروز ایمیل جدید سایت فعال بوده و ایمیل قبلی به خاطر مشکلات فنی فعلا غیر فعال هست لذا از تمام دانش پژوان محترم درخواست میشود از ایمیل های جدید استفاده فرمایند
با سپاس دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
تکنیکهای علمی ارتقاءحافظه
نوشته :ژاله رحیمی و الهام امان پوردانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
مشاورو استاد راهنما : نسرین ون آبادی از اورمیه
ویراستار علمی : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
یکی از ویژگی های انسان قدرت استفاده از تجربیات است و آن چه را که موجب این برتری در او نسبت به سایر موجودات می شود برتری سیستم عصبی انسان و توانایی این سیستم در حفظ و ذخیره سازی اطلاعات می باشد. اگر آنچه را که می بینیم یا انجام می دهیم نتوانیم ذخیره کنیم یادگیری صورت نگرفته است. اگر حافظه نبود انسان مجبور بود هر لحظه و هر روز روشن کردن حافظه را یاد بگیرد. پس یادگیری متضمن حافظه است حاظه یادگیری را با ذخیره کردن تجربه ها و یک پارچه سازی آنها تسهیل می کند.
روش های مختلفی برای تقویت حافظه وجود دارد از جمله:
یکی از روش های تصویر سازی ذهنی روش مکان هاست. در این روش فرد ابتدا به ترتیب مکان هایی را به حافظه می سپارد، مثلا ساختمانی را با تعدادی اتاق در ذهن خود مجسم می کند. در هر یک از این اتاق ها وسایل مختلف چون میز - مبل - تلوزیون و غیره را در نظر می گیرد بعد مطالبی را که می خواهد یاد بگیرد. با این وسایل تداعی می کند وقتی می خواهد آن مطالب را به یاد آورد به طور ذهنی در داخل این ساختمان قدم می زند و از اتاقی به اتاق دیگر می رود و وسایلی را که مطالب با آنها تداعی می شوند به یاد می آورد. روش دیگر صفحه کلید نام دارد. این روش برای یادگیری واژه های انگلیسی مفید است مثلا کلمه bill به معنی قبض آب و برق و غیره است. شما می توانید یک کلمه فارسی برای آن پیدا کنید مثلا کلمه بیل کشاورزی که یک قبض آب یا برق روی آن قرار دارد مجسم کنید.
استفاده از سرواژه های چند کلمه نیز در یادگیری آن کلمه مفید است مانند "ناجا" که سرواژه های نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.
منبع: روانپرستاری کوشان
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI